Minimum impact, maximum saving

Enig idee hoeveel lucht uw distributiecentrum elke dag verscheept? Gemiddeld blijken dozen slechts voor de helft gevuld met daadwerkelijke producten. De rest is vulmateriaal en loze ruimte. Dat kan anders, met Districs. Op basis van uw ERP-gegevens berekenen wij exact wat de optimale afmetingen van uw verzenddozen zijn.

Zo bespaart u aanzienlijk op kosten voor dozen, vulmateriaal, transport en handling. 

  • tot 30% minder volume
  • tot 50% minder vulmateriaal 
  • tot 20% minder transport
  • tot 20% minder karton

Workflow Box Optimization

Via een vrijblijvende intake gaan we na of Districs interessant voor u kan zijn. Is dat het geval, dan ontwikkelen we voor u een oplossing waarmee u maximaal kosten en energie bespaart en het milieu ontziet.

Districs_Intake.png
Intake
Districs_Distribution-Analytics.png
Distribution analytics
Districs_Implementatie.png
Box selection software
Districs_Update.png
Check & update

Districs

Districs is een spin-off van LIME, de wiskundige ingenieursdivisie van systeemhuis Sioux uit Eindhoven. LIME is gespecialiseerd in numerieke algoritmen voor grootschalige simulatie- en optimalisatieproblemen. Complexe algoritmen, waarmee ook uw optimale verzenddozen kunnen worden berekend.

De algoritmen die LIME ontwikkelde voor logistieke doeleinden, zijn in de loop der jaren uitgebreid getest, verbeterd en doorontwikkeld. Ze bleken in de praktijk tot veelbelovende resultaten te leiden. Daarom werd in 2015 besloten tot oprichting van Districs BV, dat distributiecentra ondersteunt met een op deze algoritmen gebaseerde softwareoplossing.