Box Optimization

Overmatig grote dozen leiden tot een enorme hoeveelheid onnodig afval. Ook al door al het vulmateriaal dat nodig is om de loze ruimte te vullen. Bovendien leidt transport van halflege verpakkingen tot verspilling van energie en kosten en onnodige belasting van het milieu. Verpakken móet efficiënter.

 

Dat vinden ook grote logistieke dienstverleners als FedEx en UPS, die met hun nieuwe tarieven meer nadruk leggen op de dimensies van verzendingen. En het kán efficiënter, met Districs.

 

Vanuit toenemend bewustzijn dat het inderdaad anders moet, komt de markt met nieuwe oplossingen voor het verbeteren van de vulgraad. Deze zijn allemaal gebaseerd op automatisering van het verpakkingsproces, waarbij per order een passende verzenddoos wordt geproduceerd. Dergelijke oplossingen zijn echter erg kostbaar.

Bovendien leiden ze tot extra bedrijfsrisico’s door de afhankelijkheid van deze machines. En in distributiecentra met veel verschillende ordervolumes, ontstaat een nieuwe vorm van verspilling, omdat de automatisering moet worden ingericht op de piekbelasting.

 

Met Districs kunt u de vulgraad van verpakkingen optimaliseren, zónder ingrijpende aanpassingen van uw huidige proces. Op basis van de afmetingen van uw producten en de orderdata uit uw ERP-systeem bepalen we het optimale formaat van uw verzenddozen. Daarnaast leveren we u software die per order de juiste doos selecteert, zodat de verbeterde dozen ook daadwerkelijk optimaal worden ingezet.

 

Zo kunt u uw vulgraad verbeteren tot wel 30%. Ongeveer evenveel als met een mechanische oplossing. Maar zónder kostbare investering.

Districs_inpakker.jpg

Meer met minder

  • Geen hoge investeringen in apparatuur 

  • Geen ingrijpende wijzigingen in uw proces 

  • U weet van tevoren precies wat u bespaart